en iyi rulet siteleri
LC Waikiki işçileri: Haklarımızı istiyoruz
  • Rojev
  • Ekonomi
  • LC Waikiki işçileri: Haklarımızı istiyoruz

LC Waikiki işçileri: Haklarımızı istiyoruz

Haklarını istedikleri için “Kod 46” ile işten çıkarılan LC Waikiki bünyesinde Klüh firmasında çalışan temizlik işçileri, işverene tepki göstererek, “Haklarımızı bize geri verin. Hırsız değiliz, emekçiyiz, insanız” dedi.

ABONE OL
Ocak 26, 2023 06:40
LC Waikiki işçileri: Haklarımızı istiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İSTANBUL – Haklarını istedikleri için “Kod 46” ile işten çıkarılan LC Waikiki bünyesinde Klüh firmasında çalışan temizlik işçileri, işverene tepki göstererek, “Haklarımızı bize geri verin. Hırsız değiliz, emekçiyiz, insanız” dedi. 
 
İstanbul Esenyurt’ta bulunan LC Waikiki bünyesinde Klüh adlı taşeron firmaya bağlı çalışan 15 temizlik işçisi, ücret ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebinde bulundu. Ancak işçiler, iş kanununda “İşverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak” gibi nedenleri barındıran Kod-46 gerekçe gösterilerek, 10 Ocak’ta işten çıkarıldı. 
 
İşten çıkarmalara tepki gösteren işçiler, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş) öncülüğünde Esenyurt’ta bulunan LC Waikiki depo önünde direnişe başladı.
 
İşçiler, direnişin 17’nci gününde gasp edilen hakları için mücadele edeceklerini ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi. 
 
‘TUVALET TEMİZLİYORUM, NE ÇALMIŞ OLABİLİRİM?’ 
 
Maaşlarında ve banka promosyonlarında iyileştirme istedikleri için işten çıkarıldıklarını belirten işçilerden Orhan Acar, firma yetkililerinin başta bunu kabul ettiğini, daha sonra vazgeçtiklerini ifade etti. Acar, “24 ve 27 Aralık arasında bizimle görüşeceklerini söylediler. Ama hiçbir görüşme olmadı. Daha sonra depolardaki ofislere geldiler. Çözüm sürecine dair açıklamaları olumlu olmadı. Daha sonra merkezi depoda toplandık. Bizden 7 kişilik bir temsilci heyet istediler. Bir sonuç çıkmadı. 10 Ocak’ta temsilciler ile yeniden görüşmek istediler. Görüşmelerde bir sonuç çıkmadı. En sonunda ‘Kod 46’ ile çıkışımız verildi” dedi. 
 
“Kod 46”nın hangi gerekçeleri içerdiğini bilmediğini ekleyen Acar, “Kod 46’nın ne olduğunu bilmiyordum. Eve gittikten sonra öğrendim, meğer ‘hırsızlıkmış’, ben tuvalet temizliyorum. Şahsi nelerini çalmış olabilirim ki?” ifadelerini kullandı.
 
‘ÇOCUĞUMU HASTANEYE GÖTÜREMİYORUM’ 
 
Hakları için direndiğini söyleyen Acar, yaşadıkları mağduriyetlere de dikkat çekti. 4 bin TL ev kirası ödediğini belirten Acar, “3 gündür çocuğum hasta hastaneye bile götüremiyorum. Bu zorluklara rağmen emeğimizi gasp edenlere karşı mücadele ediyorum” dedi. 
 
KOD 46 ZULMÜ 
 
Acar, Kod 46 ile işten çıkarıldıkları için bütün haklarından mahrum kaldıklarının altını çizdi. Acar, “Kod 46’dan bizi çıkardıkları için işsizlik maaşından yararlanamıyoruz. Tazminat alamıyoruz ve diğer hukuki olan bütün haklarımız gasp ediliyor. Bütün emektar kardeşlerime ve yurtsever vatandaşlarımızı da bu direnişimize destek vermeye davet ediyorum” çağrısında bulundu. 
 
Kod 46 ile işten atılan bir diğer işçi Sinan Yıldırım ise, çalışma koşullarının çok kötü olduğunu dile getirerek, görev alanları dışındaki işlerinde kendilerine yaptırıldığını kaydetti. Yıldırım, şöyle konuştu: “Kar yağar yollar kapanır, bize temizletilirdi. Yağmur yağar sel olur, biz temizlerdik. İnşaat işi olur onu da bize yaptırırlardı. Firmaya temizlik personeli olarak girdik, fakat yaptırmadıkları iş kalmadı. Temizlik personeli olduğumuz için bizi insan olarak görmediler, bütün yükü omuzlarımıza yıktılar.” 
 
‘HIRSIZ DEĞİL, EMEKÇİYİZ’ 
 
LC Waikiki yönetimine seslenen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz mağduruz. Çoluk çocuğumuza ekmek götüremiyoruz, kiramızı ödeyemiyoruz. Bizi kod 46’dan işten attınız ve bu gerekçeden utanıyoruz. Çoluk çocuğumuzun yüzüne bakamıyoruz. Biran önce bu haksızlığa, bu zulme son verin. Haklarımızı bize geri verin. Hırsız değiliz, emekçiyiz, insanız.”
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.