en iyi rulet siteleri
İş cinayetleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebi
  • Rojev
  • Politika
  • İş cinayetleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebi

İş cinayetleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebi

2022 yılında bin 843 iş cinayetinin gerçekleştiğini belirten HDP Milletvekili Şevin Coşkun, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

ABONE OL
Ocak 16, 2023 10:32
İş cinayetleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ANKARA – 2022 yılında bin 843 iş cinayetinin gerçekleştiğini belirten HDP Milletvekili Şevin Coşkun, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Şevin Coşkun, iş cinayetlerinin araştırılması için Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Coşkun, önergede yasaların daha etkin bir şekilde uygulanarak daha iyi çalışma şartlarının sağlanmasını talep etti.
 
‘YASALAR ETKİN ŞEKİLDE UYGULANMALI’
 
Önergede, İş Sağlığı ve İşçi Meclisi Güvenliği (İSİG) verilerini hatırlatarak 2022 yılında bin 843 iş cinayetinin yaşandığına dikkat çeken Coşkun, yaşanan işçi cinayetlerinin araştırılması, önlenmesi, yargı süreçlerinin adil yürütülmesi, mağdurların giderilebilir zararlarının tazmin edilmesi, yasaların etkin bir şekilde uygulanarak işyerlerinde daha iyi çalışma şartlarının sağlanması gerektiğini kaydetti.
 
‘TEDBİRLER ALINMIYOR’
 
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut çalışma şartlarının iyileştirilmesinin amaçlandığının ancak çalışma ortamında gerekli tedbirler alınmadığı için yaşam hakkına yönelik birçok ihlal yaşandığını belirten Coşkun, 2022 yılında her gün en az 5 işçi yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Coşkun, 2022 yılında 64’ü çocuk, 108’i kadın, 90’ı göçmen olmak üzere bin 843 işçinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.
 
YAŞAM HAKKI İHLALİ 
 
Önergede, Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulması için şu gerekçeler paylaşıldı:  “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gereklilikleri yerine getirilmediğinden işçi ölümleri artarak devam etmektedir. Bu kapsamda sağlıksız, tehlikeli ve kötü çalışma şartları ile karşı karşıya olan emekçiler; yaşam hakkı ihlaline maruz kalmakta, ciddi hastalıklara yakalanmakta, engelli duruma düşmekte ve emek sömürüsüne uğratılmaktadır. Bu bağlamda; yaşanan işçi cinayetlerinin araştırılması, önlenmesi, yargı süreçlerinin adil ve şeffaf yürütülmesi, mağdurların giderilebilir zararlarının tazmin edilmesi, yasaların etkin bir şekilde uygulanması, işyerlerinde daha iyi çalışma şartlarının sağlanması amacıyla Meclis Araştırma komisyonunun kurulması elzemdir.”
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.