en iyi rulet siteleri
Köpükle 2 bloğa çevirdiği binasının enkazında can verdi!
  • Rojev
  • Güncel
  • Köpükle 2 bloğa çevirdiği binasının enkazında can verdi!

Köpükle 2 bloğa çevirdiği binasının enkazında can verdi!

Müteahhit Ökkeş Yavuz, köpük ve yapıştırıcı ile 2 bloğa çevirdiği binasının enkazında can verdi.

ABONE OL
Mart 3, 2023 12:30
Köpükle 2 bloğa çevirdiği binasının enkazında can verdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
DÎLOK – Müteahhit Ökkeş Yavuz, köpük ve yapıştırıcı ile 2 bloğa çevirdiği binasının enkazında can verdi.
 
Mereş merkezli depremlerden etkilenen Dîlok’un Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yıkılan bazı binalarla ilgili soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 29’a çıktı. İslahiye’de müteahhit Ökkeş Yavuz ise, inşa ettiği bina ile kendisini ve tüm apartman sakinlerini ölüme sürükledi. Yavuz, İslahiye Yavuz Selim Mahallesi’nde inşa ettiği Yavuz Konutları’nda (Duygu Apartmanı) çok sayıda yurttaş ile birlikte yaşamını yitirdi.
 
APARTMANI KÖPÜKLE İKİYE AYIRMIŞ
 
Tek bir apartman olmasına rağmen 1 metrelik mesafe ile iki blok haline getirilen Duygu Apartmanı’nda, bloklar arasındaki bağlantıyı köpükler sağlarken, köpükleri ise yapıştırıcı ile tutturulmuş ince demirler birbirine bağlamış.
 
BİNAYI KÖPÜK VE YAPIŞTIRICI YIKTI
 
Deprem sırasında binanın yıkılış şekli de müteahhit Yavuz’un bu inşa biçimi ile bağlantılı. Bina, bir bloğun aradaki 1 metrelik köpük ve yapıştırıcı bağlantısı nedeniyle diğer bloğa uyguladığı baskı sonucu yıkılmış. Enkazda hiçbir arama kurtarma çalışması yapılmadığı söylenirken, AFAD’ın binada detaylı arama yapmadığı ve şu andaki çalışmaların enkazdaki demirleri kurtarmak üzerine olduğu belirtildi.
 
18’İNCİ GÜNDE TESADÜFEN BULUNDU
 
Halen enkaz altında birçok insanın bulunduğu belirtilirken, depremin 18’nci gününde Duygu Apartmanı enkazından arabasını vinç ile çıkaran yurttaş, tesadüfen yaşamını yitirmiş bir kadın bedeni ile karşılaştığını söyledi.
 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.