en iyi rulet siteleri
‘Kadın düşmanı Necip Mert Yalçın’ın okulla ilişiği kesilsin’
  • Rojev
  • Kadın
  • ‘Kadın düşmanı Necip Mert Yalçın’ın okulla ilişiği kesilsin’

‘Kadın düşmanı Necip Mert Yalçın’ın okulla ilişiği kesilsin’

Ankara Üniversitesi öğrencileri, E.M. isimli kadına kesici aletle saldıran Ülkücü Necip Mert Yalçın’ın okulla ilişiğinin kesilmesini istedi.

ABONE OL
Ocak 12, 2023 12:33
‘Kadın düşmanı Necip Mert Yalçın’ın okulla ilişiği kesilsin’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ANKARA – Ankara Üniversitesi öğrencileri, E.M. isimli kadına kesici aletle saldıran Ülkücü Necip Mert Yalçın’ın okulla ilişiğinin kesilmesini istedi.
 
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) İşletme 4’ncü sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları üyesi Necip Mert Yalçın, dün Cebeci Kampüsü’nde bulunan Mülkiye Kütüphanesi’nden çıkarak evine giden E.M. isimli kadını araçla takip ederek, önünü kestikten sonra kesici aletle yaraladı. Cebeci Kampüsü’ndeki kadınlar, sistematik olarak tehdit edilen ve saldırıya uğrayan E.M. için kampüs içinde açıklama yaptı. 
 
Ankara Üniversitesi öğretim görevlileri ve bir çok kadının katıldığı eylemde, basın metnini İrem Özkaya okudu. “Kampüslerimizde şiddet faillerini de faşist çeteleri de barındırmayacağız” pankartının açıldığı açıklamada, “Jin, jiyan, azadî”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar birlikte güçlü” sloganı atıldı.
 
‘GÜVENLİ KAMPÜSLER İNŞA EDECEĞİZ’ 
 
Özkaya, saldırının ardından görüşme talebinde bulunulan rektörlük ve dekanlığın görüşmeyi reddettiğini aktararak, şunları söyledi: “Saldırının üzerinden şu ana kadar sessizliğini koruyan rektörlüğün de, bizlerle görüşmeyi reddeden dekanlığın da tarafı bellidir. Sussalar da kaçsalar da biz haykırıyoruz, sorumlusunuz! Bizler, Necip Mert Yalçın’ın kimlerden cesaret aldığını biliyoruz. Necip Mert Yalçın da diğer kadın düşmanları gibi İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede fesheden, kadın düşmanlarını cezasızlıkla ödüllendiren, kadının yaşam hakkı başta olmak üzere birçok hakkını gasp eden erkek egemen iktidardan güç alıyor. Bizler kadın düşmanlarına karşı evde, sokakta, iş yerlerimizde, kampüslerimizde mücadele vermeye devam edeceğiz. Güvenli kampüsleri yine biz kadınlar inşa edeceğiz.” 
 
‘OKULLA İLİŞİĞİ KESİLSİN’ 
 
Özkaya, söz konusu saldırının peşini bırakmadıklarını belirterek, kadınların taleplerini şöyle sıraladı: “Her kadının yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Yönetim bizimle görüşmeyi reddetmişti ama buradan duyuralım, kadınların şartları var! Fail Necip Mert Yalçın’ın okulla ilişiği kesilsin. Olay bütün yönleriyle etkin soruşturulsun ve sorumlular cezalandırılsın. Bir kadının daha kirpiğini yere düşürtmeyeceğiz.”
 
Açıklamanın ardından kadınlar kampüste olaya ilişkin bildiri dağıtarak, bilgilendirme çalışması yaptı. 
 
 
 
 
 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.