en iyi rulet siteleri
Rosa Başkanı Kaya’nın davasında mütalaa hazırlanacak
  • Rojev
  • Güncel
  • Rosa Başkanı Kaya’nın davasında mütalaa hazırlanacak

Rosa Başkanı Kaya’nın davasında mütalaa hazırlanacak

Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya’nın yargılandığı davada, bir sonraki celsede mütalaasını sunmak üzere dosya savcıya gönderildi.

ABONE OL
Kasım 9, 2022 13:00
Rosa Başkanı Kaya’nın davasında mütalaa hazırlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AMED – Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya’nın yargılandığı davada, bir sonraki celsede mütalaasını sunmak üzere dosya savcıya gönderildi.
 
Rosa Kadın Derneği faaliyetlerinden dolayı “örgüt üyeliğinden” yargılanan Dernek Başkanı Adalet Kaya’nın birleşen dosyalardan oluşan davasının duruşması Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Kaya ve avukatları Gözde Engin ile Elif İpek Tirenç Ulaş hazır bulundu.
 
İddia makamı dosyanın mütalaaya hazırlanması için taraflarına gönderilmesini istedi.
 
Adalet, önceki beyanlarını tekrar ettiğini, herhangi bir çağrıya istinaden eyleme gitmediğini, sadece kadına karşı şiddete dönük etkinlik düzenlediklerini belirterek, beraatını talep etti.
 
‘GİZLİ TANIK’ İFADESİ ÇIKTI
 
Avukat Ulaş, dosyanın başlangıcında A-53 diye kodlanan “gizli tanığın” Ankara’da dinlenilmesine ilişkin bir çözüm tutanağı sunacaklarını ifade etti. Elif, “Ankara’da başka kişiler üzerine ifade vermesi dinlenmiş ve çapraz sorguya alınmıştır. Verdiği beyanlarda bir husus geçiyor; gizli tanığın müvekkile ilişkin beyanları örgüt toplantılarının dernek binasında yapıldığı ve müvekkilin katıldığı yönündeydi. Ankara’da bu toplantıların hangi odada yapıldığı sorulmuştur. Kendisi de bu toplantının kadın toplantısı olduğunu ve katılamadığını söylemiş. Erkek toplantıya giremiyorsa nasıl toplantının içeriğinden bilgisi oluyor. Burada gerçekleşen şeylere şahitlik yapması söz konusu da değildir. Gizli tanık huzurunuzda dinlenildi ama biz yoktuk. Kendisini sorgulamak istediğimizi söyledik fakat reddedildi. Bu hususun yarattığı hak ihlaline dair beyanımızı dosyaya sunduk. Emniyet araştırmasında birkaç eyleme ilişkin DAKP ismi geçiyor. Açılımı Dicle Amed Kadın Platformu’dur. Soruşturma başında Türkiye’nin birçok ilindeki kadın platformu olduğunu sunmuştuk. Diyarbakır’daki temsilcileri de DAKAP isimli platformdur” dedi.
 
ÇAĞRILAR DOĞRU ÇIKMADI
 
Ardından savunma yapan avukat Gözde Engin, “Tanığın dosyaya ilişkin hiçbir görgüsünün olmadığına dair kısmı sunduk. Tanık 100’ü aşkın kişi üzerine beyan vermiş. Başından beri tanığı burada sorgulamak istedik. Eylemlerin çeşitliliği ve sürekliliği hususunda TEM’den gelen yazı dikkate alındığında ortada bir örgüt çağrısı yoktur. Bahse konu tarihlerde birçok örgütün çağrısı mevcuttur. Mütalaadan sonra ayrıntılı beyanda bulunacağız” diye belirtti.
 
Mahkeme mütalaanın hazırlanması için dosyanın iddia makamına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 6 Şubat 2023 tarihine erteledi.
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.