en iyi rulet siteleri
Taciz, şiddet ve mobbinge karşı tutum belgesi
  • Rojev
  • Kadın
  • Taciz, şiddet ve mobbinge karşı tutum belgesi

Taciz, şiddet ve mobbinge karşı tutum belgesi

Mersin Kadın Platformu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinde yaşanacak taciz, şiddet, mobbing ve hak ihlallerine karşı tutum belgesi hazırladıklarını açıkladı.

ABONE OL
Ekim 5, 2022 11:33
Taciz, şiddet ve mobbinge karşı tutum belgesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
MERSİN – Mersin Kadın Platformu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinde yaşanacak taciz, şiddet, mobbing ve hak ihlallerine karşı tutum belgesi hazırladıklarını açıkladı.  
 
Mersin Kadın Platformu, kentteki siyasi parti, sivil toplum örgütü ve kurumlarda ortaya çıkan eril dil, taciz, şiddet, mobbing ve hak ihlallerine karşı tutum belgesi hazırladıklarını açıkladı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) binasında yapılan açıklamada, platformun söz konusu olaylara karşı tavrı ve yaptırımların ne olacağına dair hazırlanan belgenin en kısa sürede deklare edileceğini aktarıldı.  
 
TALEPLER 
 
Platform üyesi Canan Yüce, “Tüm kurumların yönetici kadrolarının, kurul üyelerinin, temsilcilerinin işaret edilen ilkeler ve gerekler kapsamında tutumlarını gözden geçirerek, buna göre hareket etmesi taleplerimizin başında yer almaktadır. Elbette tüm süreç içerisinde uygulanacak politika, tutum ve davranışlar konusunda taviz vermeden, takipçi olacağımızı da belirtmek isteriz. Alınan kararlarda, tercih edilen seçimlerde, çizilen yol ve yöntemlerde bunun göz önünde bulundurulması en bariz taleptir” diye konuştu. 
 
Tüm süreci objektif bir bakış açısıyla öreceklerini belirten Yüce, şunları söyledi: “Cinsiyetçi ve baskıcı, mobbing vb. hak ihlallerin önlenmesi, ihlaller oluştuğunda takip edilecek onarıcı adımların belirlenmesi ve ihlallerin tekrarlanmaması için kurumsal dönüşümü sağlayacak yöntemleri tanımlamak esaslarımızdan olacaktır. Tüm süreci örerken bu zamana dek olduğu gibi objektif bakış açısına sahip olmayı, destekleyici ve onarıcı roller almayı, kapsayıcılığı ve kesişimselliği temele almayı benimsemekteyiz. İlerleyen tarihlerde tutum belgesi hazırlanarak, kapsamlı hali hem kamuoyu hem de bahsedildiği üzere kentte var olan kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır.”
 
 
 
 
 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.