en iyi rulet siteleri
Yeşil Sol Parti Muğla’da müşahit olmaya çağırdı
  • Rojev
  • Politika
  • Yeşil Sol Parti Muğla’da müşahit olmaya çağırdı

Yeşil Sol Parti Muğla’da müşahit olmaya çağırdı

Bir önceki seçimlere oranla sandıklarda görev alacak sayının arttığını ancak buna rağmen bazı ilçelerde müşahit eksikliklerinin olduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Bodrum İlçe Eş Sözcüsü Nihat Gençosman, herkesi sandıklarda görev almaya çağırdı.

ABONE OL
Mayıs 9, 2023 08:32
Yeşil Sol Parti Muğla’da müşahit olmaya çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
MUĞLA – Bir önceki seçimlere oranla sandıklarda görev alacak sayının arttığını ancak buna rağmen bazı ilçelerde müşahit eksikliklerinin olduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Bodrum İlçe Eş Sözcüsü Nihat Gençosman, herkesi sandıklarda görev almaya çağırdı. 
 
Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. Geri sayımın başladığı seçimler için siyasi partiler sandık güvenliği için çalışmalara yoğunluk verdi. Yeşil Sol Parti de seçim güvenliği için çalışmalarını hızlandırdı. 805 bin 527 seçmenin bulunduğu Muğla ilinde 2 bin 436 sandık yer alıyor. Muğla Merkezi Seçim İşleri Komisyonu’nda görev alan Yeşil Sol Parti Bodrum İlçe Eş Sözcüsü Nihat Gençosman, sandık güvenliğine ilişkin konuştu.
 
LİSTELER OLUŞTURULDU
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bu seçimlere Yeşil Sol Parti ile girdiğini hatırlatan Nihat Gençosman, Yeşil Sol Parti’nin mecliste temsili bulunmamasından dolayı seçimlere sandık kurulu üyesi değil, müşahit olarak girebileceklerini kaydetti. Gençosman, 13 ilçesi olan Muğla’da, daha önceki seçimlerde görev alan ve yeni kişilerle listelerini oluşturduklarını söyledi. Muğla’nın her ilçesine bir avukat görevlendirmesi yaptıklarını söyleyen Gençosman, “Muğla Barosu’nun da yine seçim güvenliği ile ilgili çalışmaları bulunuyor. Bizim avukat arkadaşlarımızın da seçim günü olası durumlarda onlarla iletişimde olacak” dedi. 
 
YAPILMASI GEREKENLER ANLATILDI
 
Gençosman, Muğla Merkezi Seçim İşçileri Komisyonu olarak seçim güvenliği konusunda mahallelerde avukatlarla birlikte bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyleyerek, “İtirazlarda kullanılacak dilekçe örnekleri ile sandıkta görev alacak arkadaşlarımızın olası sorunlarda yanlarında bulundurabilmeleri için teknik bilgilerin yer aldığı notlar oluşturduk. Tutanakların yazılması, İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesinde gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Bu seçimlerin kritik bir önemde olduğunu bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye belirtti. 
 
‘EKSİK OLDUĞUMUZ YERLER VAR’
 
Önceki seçimlere göre sandıklarda daha fazla yer aldıklarını belirten Gençosman, “Önceki seçimlere göre bu seçimlerde daha fazla sandıkta görev almış bulunuyoruz. Fakat özellikle köylerdeki okullarda görev alabilmiş değiliz. Yine Milas, Fethiye, Köyceğiz, Dalaman, Menteşe, Ortaca ilçelerinin büyük çoğunluğunda eksiklik var. Datça ve Marmaris ilçelerinde yüzde 90’a yakın bir oranla müşahitlerimizle yer almaktayız” şeklinde konuştu. 
 
MÜŞAHİT OLMAYA ÇAĞRI
 
Seçim günü görev alan kişilerin, sabah 06.30’dan itibaren görev aldıkları alanlarda olması gerektiğine dikkati çeken Gençosman, şimdiye kadar sandık güvenliği için görev üstlenmemiş kişilere de seslenerek, “Daha önce bu noktalarda görev almamış arkadaşlarımız bize yardımcı olmak isteyebilirler. Böyle arkadaşlarımıza ihtiyacımız olduğunu, özellikle müşahit sayımızda eksiklik olduğunu belirtmek isterim. Önümüzdeki üç dört gün içerisinde de ilçe örgütlerimize ulaşabilirseniz, müşahit olabilmeniz için arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır. Bu seçimler çok kritik, daha güzel bir ülkede yaşamak, daha adil yaşamak için, gençlerin hayatının önünü açmak için hepimize sorumluluk düşüyor” çağrısında bulundu. 
 
MA / Ezgi Aydın
 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.