en iyi rulet siteleri
07 MAYIS 2023 GÜNDEMİ

07 MAYIS 2023 GÜNDEMİ

ABONE OL
Mayıs 7, 2023 06:00
07 MAYIS 2023 GÜNDEMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
* Seçimlerin belirleyici konumunda olan ilk kez oy kullanacak gençler, “Bizim yolumuz Yeşil Sol” diyerek, tüm gençleri Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağırdı. 
 
* HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, Şırnak Valisi ve devlet yetkililerinin kırsal kesimlerde seçim çalışmaları yürüterek, halkı AKP’ye üye olmamaları için tehdit ettiklerini söyledi. 
 
* HDP Meletî İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, 14 Mayıs seçimleri için sandık güvenliğinin önemine vurgu yaparak, herkese Yeşil Sol Parti’de müşahit olma çağrısı yaptı.
 
* Depremin merkez üssü Mereş’in Bazarcix ilçesinde halk seçimlerde depremin hesabını soracaklarını belirterek, deprem sonrası dayanışma içinde olan Yeşil Sol Parti’ye oy vereceklerini söyledi.  
 
* Seçim çalışmalarını engellemelere rağmen sürdüren Mehmet Dilek, halkların ortak yaşamı için “Oylar Yeşil Sol’a” çağrısı yaptı. 
 
* Hatay’da ilk kez oy kullanacak olan gençler, seçimlerde iktidarın değişmesi gerektiğini belirterek, bunun için Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceklerini söyledi. 
 
* Ekonomik sorun yaşadıklarını ve satış yapamadıklarını belirten Dersimli esnaflar, “İktidarın savaş konsepti ciddi krizleri getiriyor. Savaş konseptinden çıkılması için iktidarın değişmesi gerekiyor” dedi. 
 
* Kürt siyasetinin HEP’ten bu yana her türlü baskı ve kapatmalara karşı mücadelesini sürdürdüğünü söyleyen Amedli yurttaşlar, Yeşil Sol Parti etrafında kenetleneceklerini belirterek, “Bir gider, bin geliriz” mesajını verdi. 
 
* Müzisyen Cihan Aymaz’ın katledilmesine tepki gösterdikten sonra ara sokakta gözaltına alınan gençler, polislerin, “Türkün, Türk polisinin gücünü göreceksiniz” diyerek işkence yaptığını söyledi. 
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti eylemi 776’ncı gününde devam ediyor.
 
* Yeşil Sol Parti, birçok kentte seçim çalışmasına devam edecek. (10.00- 21.00)
 
* Yeşil Sol Parti, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün katılımıyla Şirnex valilik yanında; Balıkesir’in Edremit ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda; HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın katılımıyla, Êlih 8 Mart Kadın Parkı ve Sêrt Demokrasi Meydanı’nda; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın’ın katılımıyla Manisa Lale Meydanı’nda; siyasetçi Ahmet Türk’ün katılımıyla Dîlok Newroz alanında; Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’ın katılımıyla Kadıköy Yoğurtçu Parkı ve Bursa Merinos Parkı’nda; adaylardan Sırrı Süreyya Önder’in katılımıyla Tekirdağ Çorlu Heykel Meydanı’nda miting ve halk buluşması gerçekleştirecek. (13.00, 13.00, 13.00, 16.00, 17.00, 15.00, 13.00, 16.30, 17.00) 
 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.