en iyi rulet siteleri
Yeşil Sol Parti ve DBP’den ÖHD ve gözaltına alınan sanatçılara ziyaret
  • Rojev
  • Güncel
  • Yeşil Sol Parti ve DBP’den ÖHD ve gözaltına alınan sanatçılara ziyaret

Yeşil Sol Parti ve DBP’den ÖHD ve gözaltına alınan sanatçılara ziyaret

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, birçok üyesi gözaltına alınıp tutuklanan ÖHD, Şehir Tiyatrosu ve KASED'e destek ziyaretinde bulundu.

ABONE OL
Nisan 30, 2023 13:30
Yeşil Sol Parti ve DBP’den ÖHD ve gözaltına alınan sanatçılara ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AMED – Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, birçok üyesi gözaltına alınıp tutuklanan ÖHD, Şehir Tiyatrosu ve KASED’e destek ziyaretinde bulundu. 
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş genel Başkanı Saliha Aydeniz, Amed merkezli gözaltı operasyonunda çok sayıda üyesi gözaltına alınan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Amed Şehir Tiyatrosu ile Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği’ni (KASED) ziyaret etti. Aydeniz ve Uçar’a, DBP Amed İl Eşbaşkanı Hasibe Yazdık, Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüleri Pınar Sakık ve Abbas Şahin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy eşlik etti. 
 
Aydeniz, Uçar ve beraberindeki heyeti, ÖHD’li avukatlar karşıladı. 
 
ORTAK MÜCADELE 
 
Ziyarette konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Seçime doğru giderken Türkiye’de özellikle tek adam rejimine biat etmeyen birçok mücadele alanları var. Hukuk ta bunların başında geliyor. Bunlar yeni de değil, bir çok zaman diliminde hukuku savunan arkadaşlarımız, hukuksal şiddetle karşı karşıya kalmaktan ne yazık ki azade değillerdi. Ama biz mücadelesini büyüten avukat arkadaşlarımızın, yeni yüzyılda da çok kıymetli emeklerin olacağını, yeni yüzyılda hukuki adaleti savunacağı güzel bir mücadele yürüttüğünün farkındayız. O nedenle sizin mücadelenizi de kendi mücadelemiz gibi gördüğümüzü ifade etmek isteriz” dedi. 
 
Uçar’ın ardından ÖHD Amed Eşbaşkanı Gizem Miran, ziyaret için heyete teşekkür etti. 
 
“Hem hukukçular olarak hem de sivil toplumun diğer birleşenleri olarak, demokratik hak kurumları olarak seçim öncesinde, seçim güvenliğini tehdit eden bu yaklaşıma, bu hukuksuzluğa bizler de cevabımızı vermeye devam edeceğiz. Yolumuz uzun, mücadele alanı büyük. Birlikte çalışmaya, birlikte mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
‘MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ’ 
 
ÖHD Amed Şube Eşbaşkanı Rıza Polat’da, “Gazeteciler, sanatçılar ve siyasetçiler hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Biz bu operasyonun amacını biliyoruz. Bu operasyon sadece kurumlara sivil toplum örgütlerine yönelik değil, bu operasyon Kürtlerin varlığına yönelik bir operasyon. Ama bu baskılara karşı mücadele sürecek, bizler birlikte güçlüyüz. Bu kirli operasyonlarla çalışmalarımızı illegalize etmek istiyorlar. Mücadelemizi, direnişimizi kırmak istiyorlar ancak daha güçlü çalışıyoruz. Daha çok mücadeleyi büyütüyoruz. Bunun sözünü bir kez daha burada vermiş olalım” ifadelerinde bulundu. 
 
Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı gerçekleşti. 
 
Daha sonra heyet, Amed Şehir Tiyatrosu’na geçerek, sanatçıları ziyaret etti. Heyeti, operasyon kapsamında gözaltına alınan tiyatro oyuncuları Özcan Ateş, Elvan Koçer, Şahperi Alphan, İsmail Dağ ve Ferhat Pek Doğan karşıladı. 
 
Ziyarette konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Operasyonlarla devam eden bir saray politikası var. Biz siyasetimizi sanat gibi yapmaya çalışıyoruz. Sizin yaptığınız sanat da çok kıymetli bir yerde duruyor. Uzun bir süredir cinsiyetçi, tekçi milliyetçi bir sanatı dayatıyorlar, ama bunu biat etmeyen sizler varsınız. Emeğinize sağlık hem anadilde, hem de kültürel olarak çoğulcu sanat yapmak, siyaset yapmak çok önemli” diye belirtti. 
 
‘KÜLTÜR, SANAT EMEKÇİLERİ BAŞ EĞMEDİ’ 
 
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de, tiyatroculara yönelik operasyonların amacının insanları sanattan uzak tutmak olduğunu belirterek, “İnsanların düşünceleri bile özgür olmasın istiyorlar. Ama bize ne kadar saldırdılarsa o kadar büyüdük. Seçim çalışmalarımızı zorbalıkla engellemeye çalışıyorlar. Eskiden Kürtler, Kürtçe siyaset yapmasın diyorlardı. Şimdi de hiçbir şeyleri Kürtçe olmasın diyorlar. Kültür sanat emekçileri baş eğmedi, çalışmalarına devam ediyor. Bu duruşlarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu. 
 
Tiyatrocu Özcan Ateş de, Kürtçe kültür sanat faaliyeti yürütmenin suç olarak görüldüğünü belirterek, “Biz karanlığa dayatana karşı sanat yapıyoruz. Anlıyoruz ki mücadeleyle yenilmeyeceğiz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz” dedi. 
 
Heyet son olarak, Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği’ne (KASED) geçti. Heyeti sanatçılar Devrim Demir, Şilan Dora, Lisa Çalan, Derya Koç ve Serap Ergin karşıladı. 
 
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, kadın sanatçıların özellikle hedef seçildiğini ifade etti. Aydeniz, şöyle konuştu: “Kürtlere yönelik düşmanlıkları her açıdan devam ediyor. Öyle görünüyor ki seçim çalışmalarını operasyonlarla devam ettirecekler. Kurumların duruşu da Kürt halkının duruşu gibidir. Faşizmi kesinlikle yenecekler. Erkekçi, tek adam sistem kadınlardan çok korkuyor. Ama biliyoruz ki, bu kurumlar onların operasyonlarını boşa çıkaracak. Kadınların her alanda mücadelesi devam edecektir.” 
 
Ardından sanatçı Devrim Demir konuştu. Demir, ziyaret için heyete teşekkürlerini sundu. 
 
‘KADINLAR AKP’Yİ GERİLETİYOR’
 
Son olarak konuşan Çiğdem Kılıçgün Uçar, kadın sanatçılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Kadınların dilinden çıkan her kilamın, kadınların elinden çıkan her yazının çok kıymetli olduğunu belirten Uçar, “Kadınların ürettiği her şeyin AKP’yi gerilettiğinin farkındayız. Öncelikle emeklerinize sağlık diliyorum. Hedef haline gelmek sizin mücadeleniz ve direnişinizle bağlantılı. Seçime doğru giderken onlar kutuplaştırıcı siyasetini bütün alanlarda yapmak istiyor. Ama kadınlar çok dilli, çok kültürlü, ana dilde sanat ve kültürün ne kadar gerekli olduğunu ve kıymetli olduğunu gösterdi. Bu yüzden saldırılar bu minvalde geliyor. Bu iktidarı kadınların mücadelesi götürecek, bundan hiç şüphemiz yok” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.