en iyi rulet siteleri
Polis Aram Yayınevi’ne arama tutanağı yerine bu notu bıraktı!
  • Rojev
  • Güncel
  • Polis Aram Yayınevi’ne arama tutanağı yerine bu notu bıraktı!

Polis Aram Yayınevi’ne arama tutanağı yerine bu notu bıraktı!

Aram Yayınevi’nin kapısını kırarak baskın yapan polis, çok sayıda materyale el koymasına rağmen arama tutanağı yerine "not" bıraktı.

ABONE OL
Nisan 25, 2023 12:30
Polis Aram Yayınevi’ne arama tutanağı yerine bu notu bıraktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AMED – Aram Yayınevi’nin kapısını kırarak baskın yapan polis, çok sayıda materyale el koymasına rağmen arama tutanağı yerine “not” bıraktı. 
 
Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi Amed merkezli Mêrdîn, Sêrt, Çêwlîg, Wan, Şirnex, Êlih, Dîlok, Riha, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Mûş, Bedlîs, Colemêrg, Osmaniye, Sêwas, Meletî, Semsûr ve Ankara’da onlarca ev ve iş yerine düzenlenen baskınlarda, kapılar kırıldı, dijital materyallere el konuldu. 126 kişi hakkında gözaltı kararının olduğu dosya kapsamında şu ana kadar aralarında gazeteci, avukat, siyasetçi, sanatçı ve sivil toplum örgüt yöneticilerinin yer aldığı 100’ü aşkın kişi gözaltına alındı. 
 
KİTAP ARŞİVİNE EL KONULDU
 
Hakkında gözaltı kararı bulunan Aram Yayınevi’nin sahibi ve gazeteci Hakkı Boltan’ın ev ve iş yerine sabah saatlerinde baskın yapıldı. Kapısı kırılarak içeri girilen Aram Yayınevi’nde yayımlanmış kitapların yanı sıra yayıma hazırlanan kitapların arşivi ile dijital arşivine el konuldu. El konulan ekipmanlar arasında, 2 adet bilgisayar kasası, 2 adet hard disk, iş yeri telefonu, bir diz üstü bilgisayar, dijital kitap arşivi, yayınlanması planlanan kitaplar, çok sayıda kitap ve flaş bellek bulunuyor.
 
TUTANAK YERİNE NOT!
 
Öte yandan polis, arama bittikten sonra arama tutanağı yerine yayınevine not bıraktı. Polis, “Ji bîr nekin” (Unutmayın) başlıklı not kağıdına şunu yazdı: “Her odadaki Flaş Belekler Bilgisayar Kasaları, Leptopu ve masa üstünde bulunan cep telefonuna El konuldu. Tem Şube operasyonu.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.