en iyi rulet siteleri
11 MART 2023 GÜNDEMİ

11 MART 2023 GÜNDEMİ

11 MART 2023 GÜNDEMİ

ABONE OL
Mart 11, 2023 06:00
11 MART 2023 GÜNDEMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
* İstanbul’da tüm saldırı ve baskılara rağmen 44 yıldır Newroz ateşi sönmedi. Farklı inanç ve kültürleri buluşturan kutlamaların bu yılki adresi Yenikapı Meydanı.
 
* Kürt halkı için anlamı büyük olan Newroz, Mezopotamya’da binlerce yıldır kutlanıyor. Birçok halk Newroz’u kutlar ama Newroz Kürt halkı için bir diriliştir.
 
*  Haber için gittiği Girê Sor’dan 29 yıldır dönemeyen Özgür Gündem gazetesi Riha muhabiri Nazım Babaoğlu, hep 19 yaşında kaldı. 
 
* Depremden en ağır yarayı alan kentlerin başında gelen Semsûr’da yapılacak olan 614 konutun ihalesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın komşusu ve TOKİ eski başkanının damadına ait firmaya verilirken, konut alanının da tarım arazileri olduğu ortaya çıktı.
 
* Samandağ’da depreme yakalanan Sündüz Kubbe, “Hayallerimiz, yaşanmışlıklarımız var. Nasıl bırakalım? Samandağ dışında hiçbir yerde yaşayamayız” diyor.  
 
* HDP Gençlik Meclisi üyeler, depremzede çocuklarla dayanışma amacıyla Meletî’de “Berkin Elvan Yaşam Parkı” kurdu. 
 
* Depremde ailesini kaybeden Mahmut Acar, “Yıkılan evimizin enkazından tahtalar çıkarıp tuvalet, banyo için bir kapı yapmaya çalışıyoruz. Bir ay geçti ama sadece iki defa duş alabildim” dedi. 
 
* Depremde yakınlarını kaybeden depremzede Fehmi Ün, gönüllülerin verdiği çadırda 9 kişi kaldıklarını ve hala su sorunu yaşadıklarını söyledi. 
 
* Bahçe ilçesinde ağır hasarlı olduğu için yıkılan binanın alanı AKP’li Bahçe Belediyesi tarafından mülk sahiplerine yasaklandı. Av. Umutcan Küçükoğlu, “Mülkiyet hakkımız gasp edildiği için tapulu yerimizi kullanamıyoruz” diyerek, belediye hakkında suç duyurusunda bulundu. 
 
* Elbistan’da belediye tarafından yeni belirlenen ‘Deprem Mezarlığı’nda 9 kimsesiz mezar bulunurken, hastane morglarında ise 10’dan fazla cenaze teşhis için bekliyor.
 
* Mereş merkezli depremler sonrasında 11 kentte yıkım yaşanırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, aralarında yıkıma uğrayan kentlerin de bulunan bin 506 proje için ÇED kararı verdi. Bakanlık 506 proje için ÇED’i gerekli görmedi.
 
* Aydınlatılmayan ve üstü “zaman aşımı” ile örtülen Gazi Katliamı’nın üzerinden 28 yıl geçti. Katliamı bir “devlet organizasyonu” olarak gören tanıklar, katliamın temel nedeninin Kürt özgürlük hareketinin engellenmek istenmesinden dolayı gerçekleştiğini söyledi.
 
* Erzincan T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Şirin Acar, yeğeniyle yaptığı görüşmede, cezaevi yönetiminin talimatıyla zorla çırılçıplak soyularak, çıplak aramaya maruz kaldıklarını aktardı. 
 
* Şenyaşar ailesinin başlattığı Adalet Nöbeti, 719’uncu gününde devam edecek.
 
* HDK, 2023 Newroz deklarasyonunu Taksim’de bulunan Elite Wrold Otel’inde açıklayacak. (11.00) CANLI
 
* Cumartesi Anneleri, kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemin 937’ncisini online gerçekleştirecek (12.00)
 
* Kayıp yakınlarının sürdürdüğü “Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın” eylemi Amed ve Êlih’te devam edecek. (12.00)
 
* İHD İzmir Şubesi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için Konak Eski Sümerbank önünde açıklama yapacak. (13.00)
 
* İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, “F Oturumu”nun 572’inci haftasında dernek binası önünde açıklama gerçekleştirecek. (13.30)
 
* Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için İHD Ankara Şubesi önünde açıklama yapacak. (13.30)
 
* Akdeniz Yeşilleri Derneği, Muğla İkizköy’de Akbelen Ormanına yapılmak istenen kömür ocağına yönelik kent merkezinde açıklama yapacak. (15.00)
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.