en iyi rulet siteleri
Demokratik Modernite dağıtımcısı Dişarı tahliye oldu
  • Rojev
  • Güncel
  • Demokratik Modernite dağıtımcısı Dişarı tahliye oldu

Demokratik Modernite dağıtımcısı Dişarı tahliye oldu

Demokratik Modernite dergisinin tutuklu dağıtımcısı Ramazan Dişarı, 5 buçuk ayın ardından tahliye oldu.

ABONE OL
Mart 7, 2023 16:30
Demokratik Modernite dağıtımcısı Dişarı tahliye oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL- Demokratik Modernite dergisinin tutuklu dağıtımcısı Ramazan Dişarı, 5 buçuk ayın ardından tahliye oldu.

Demokratik Modernite dergisi çalışanı Ramazan Dişarı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tekirdağ İl Örgütü’nün 25 Eylül 2022’de yaptığı kongrede Demokratik Modernite dergisi dağıttığı sırada gözaltına alındı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan ve “Örgüt üyeliği” , “Örgüt propagandası”, “Örgüte finans sağlama” iddialarıyla suçlanan Dişarı, 26 Eylül’de aynı iddialarla tutuklandı. Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Dişarı hakkında 10 Ocak’ta iddianame düzenlendi.

SALDIRI SONRASI HABERLER SUÇLAMA KONUSU

İddianamede, Dişarı’nın dağıttığı derginin “Devlet ve Türkçülük” ile “Politika ve Özgürlük” sayıları suçlama konusu yapıldı. İddianamede, Dişarı’nın HDP Bahçelievler İlçe Örgütü’nde ırkçı Muhammed Eren Sütçü’nün silahlı saldırısına uğraması ve yapılan haberlerde isminin yer alması da suçlamalar arasında yer aldı. Suçlamalar arasından özellikle Mezopotamya Ajansı’nın (MA) yaptığı haberlerin yer alması ve sorulması dikkat çekti. İddianame, Tekirdağ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Bunun üzerine ilk duruşma görüldü.

BAĞCIKSIZ MAHKEMEYE GETİRİLDİ

Tutulduğu cezaevinden mahkeme getirilen Dişarı’nın ayakkabı bağcıklarının söküldüğü görüldü. Suçlamayı reddeden Dişarı, iddia makamının Demokratik Modernite dergisinin dağıtımcıları için hazırladığı basın kartının taklit olup olmadığı yönündeki iddialarına da yanıt vererek, derginin satış için hazırladığı kart olduğunu ve taklit olmadığını söyledi. İddia makamı, Dişarı hakkında öne sürülen iddialara ilişkin delillerin toplanmadığını ileri sürerek, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

TAHLİYE KARARI

Söz alan Avukat Özcan Kılıç ise, derginin hala çıkarılmaya devam ettiğini ve yayınevlerinden satışının da olduğunu belirterek, bir suç unsurunun olmadığını söyledi. Ayrıca müvekkilinin dergiden sorumlu olmadığını Sorumlu Yazı İşlerinin belli olduğunu ve bu nedenle müvekkilinin suçlanmasının doğru olmadığını ifade eden Kılıç, ayrıca MASAK raporuna da işaret etti. Kılıç, “finansman” sağladığına dair iddiaya herhangi somut bir delilin olmadığını kaydederek, “Raporda yer alan para transferleri sosyal çevresi ile yaptığı paylaşımlardır” dedi. Kılıç, tahliye talebinde bulundu.

Ara kararını oluşturan mahkeme, dosya kapsamına, delil durumu ve tutuklulukta geçirilen süreye işaret ederek, tutukluluğun ölçüsüz olacağı yönünde karar verdi. Mahkeme, duruşmayı ise 25 Mayıs’a erteledi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.