en iyi rulet siteleri
Bozdağ’a göre işkence yok, demokrasi standartları yüksek!
  • Rojev
  • Politika
  • Bozdağ’a göre işkence yok, demokrasi standartları yüksek!

Bozdağ’a göre işkence yok, demokrasi standartları yüksek!

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a göre, AKP iktidarı döneminde demokrasi standartları yükseldi, işkence uygulamaları sona erdi.

ABONE OL
Kasım 15, 2022 10:00
Bozdağ’a göre işkence yok, demokrasi standartları yüksek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ANKARA – Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a göre, AKP iktidarı döneminde demokrasi standartları yükseldi, işkence uygulamaları sona erdi. 
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde konuştu. Bozdağ, AKP iktidarı döneminde demokrasi standartlarının yükseldiğini ileri sürerek, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile temel hak ve hürriyetlerin güçlendirildiğini savundu. Bozdağ, siyasi partilerin kapatıldığı, milletvekillikleri düşürülen siyasetçilerin tutuklanmasına rağmen, “Bir siyasi partinin kapatılmasına sebebiyet veren milletvekillerinin milletvekilliğinin mahkeme kararıyla düşürülmesini de kaldırdık” dedi. 
 
ANAYASA GÜVENCE ALTINDA
 
Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını tanımayan AKP iktidarının Anayasa’da güvence altına alındığını iddia eden Bozdağ, “Temel hak ve özgürlüklerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından ihlal edildiği iddiasında bulunan herkese Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunma hakkı tanıdık” ifadelerini kullandı. 
 
İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS!
 
“İşkenceye ve kötü muameleye karşı sıfır tolerans anlayışını benimsedik” diyerek, işkencenin olmadığını savundu ve şunları söyledi: “Bu politikanın gereği olarak işkence suçlarında zaman aşımını, cezaların paraya çevrilmesini ve ertelenmesini, soruşturma için gerekli olan mülki idare amirinin iznini kaldırdık. Ayrıca işkence suçunun cezasının alt sınırını ve üst sınırlarını değiştirdik ve yükselttik. İşkence ve kötü muameleye sıfır tolerans politikası bugüne kadar tavizsiz uygulanmıştır, bundan sonra da tavizsiz uygulanmaya devam edecektir.”
 
 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.