en iyi rulet siteleri
HDP’den Bütçe Kanun Teklifi öncesi mahallelere ziyaret
  • Rojev
  • Ekonomi
  • HDP’den Bütçe Kanun Teklifi öncesi mahallelere ziyaret

HDP’den Bütçe Kanun Teklifi öncesi mahallelere ziyaret

HDP Ekonomi Komisyonu, 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri öncesi Haymana da bulunan mahallelere ziyaret gerçekleştirdi.

ABONE OL
Ekim 20, 2022 15:40
HDP’den Bütçe Kanun Teklifi öncesi mahallelere ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARA-  HDP Ekonomi  Komisyonu, 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri öncesi Haymana da bulunan mahallelere ziyaret gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomi Komisyonu Üyeleri Rıdvan Turan, ve Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Ankara İl Örgütü ve Parti Meclisi (PM) üyelerinin de dahil olduğu heyet, mahallelere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, program kapsamında Haymana’nın Demirözü, Tepeköy  ve Çeltikli Mahallesi’nde çiftçiler, süt üreticileri ve tarım işçileriyle görüşerek sorunlarını dinledi.

‘SIKINTILARIMIZ ÇOK ‘

Demirözü Mahallesi’ne gelen heyet, burada çiftçilerin  sorunlarını dinledi. Çiftçilerden  Ömer Güzel, köyde sel olduğunu ancak Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir yer olduğu için devletin destek vermediğine değindi. Güzel,  “Biz çiftçiye yardım ediyoruz diyorlar, 10 liradan buğday verse ne faizi ne karı var . Sözde destek verdiklerini söylüyorlar, o desteği de kışın ortasında veriyorlar. Tarlalarımızın yarısı ekiliyor diğer yarısı kalıyor, çiftçi olarak sıkıntılarımız çok”  dedi.

Burada yapılan görüşmelerin ardından Tepeköy Mahallesi’ne geçen heyet,  Tepeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile görüşmeler gerçekleştirdi.

‘KÖKLÜ BİR ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ’

Tepeköy Tarımsal Kredi Kooperatifi Başkanı Fırat Yılmaz, “Haymana da ayakta durmaya çalışan tek kooperatifiz, süt sürekli dengede tutulmaya çalışılıyor.  Sütü düne kadar 7 liraya satıyorduk, asgari ücret arttı, doğalgaz arttı şu anda yetişemiyoruz.  Yonca 100 TL,  destek 27 TL.  Destek sağlanıyor ama yonca hala  100 TL.  Kuraklık, sel ya da don olduğu zaman hiçbir şey yapamıyoruz. 78 tane büyükbaş hayvanım vardı, şimdi  12 hayvana düştü. Buna bir çözüm bulunmalı. Köklü bir çözüm üretmek açısından, müdahale yapılması lazım” şeklinde konuştu.

‘DESTEK BEKLİYORUZ’

Ardından süt üretiminin yapıldığı ahırlara giren heyet, burada kısa bir açıklama yaptı. Burada tekrar söz alan Yılmaz, “Sıcak demiyor yağmur demiyor, çamur demiyoruz. Üretimin sonuna kadar devam etme aşmasındayız. Bununla ilgili olarak, mutlaka devletten destek almak zorundayız. Bir yerden sonra artık tökezleme durumu söz konusu oluyor. Destek bekliyoruz, sürdürülebilirlik açısından ciddi sıkıntılar var” diye belirtti.

Tepeköy Mahallesi’nden sonra Çeltikli Mahallesi’ne ziyaretler devam etti. Burada da tarım işçilerini ziyaret eden heyet, işçilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri sundu. 6 aydır burada olduklarını belirten tarım işçileri, devletin tarım işçileri de dair bir iyileştirme yapılamadığını söyleyerek bunlara çözüm bulunması için çağrı yaptı.

Ziyaretlerin ardından görüşmeler sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.