en iyi rulet siteleri
Sudan’da ateşkes ilan edilmeden anlaşma imzalandı
  • Rojev
  • Dünya
  • Sudan’da ateşkes ilan edilmeden anlaşma imzalandı

Sudan’da ateşkes ilan edilmeden anlaşma imzalandı

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Güçleri arasında ateşkes ilan edilmeden sivillere dair bir anlaşma imzalandı.

ABONE OL
Mayıs 12, 2023 15:34
Sudan’da ateşkes ilan edilmeden anlaşma imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HABER MERKEZİ – Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Güçleri arasında ateşkes ilan edilmeden sivillere dair bir anlaşma imzalandı.
 
Sudan’da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında bir aya yakın süredir süren çatışmaların durdurulması için “Cidde Bildirgesi” anlaşması imzalandı. Ancak bildirgede taraflar arasında bir ateşkes ilan edilmedi.
 
Ülkenin yerel basınında yer alan haberlere göre, bildirge, ABD ve Suudi Arabistan’ın, Sudan’daki krizi çözmek için Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde başlattıkları taraflar arasındaki görüşmeler sonucunda imzalandı. Bildirgede, Sudan ordusu ve HDK’nin sivillere zarar verecek herhangi bir saldırıdan uzak duracağı belirtilirken, Sudan halkının çıkarlarının iki taraf için öncelik olduğuna vurgu yapıldı.
 
SİVİLLERİN TAHLİYESİ
 
Sudan’daki tüm sivillerin çatışma ve kuşatma altındaki bölgeleri terk etmeleri, tahliyelere izin verilmesi ve tarafların insani gerekçelerle duyurulan ateşkeslere uyması istendi. Bildirgeyle sivillerin ihtiyaçlarını karşılamak için insani yardım eylemlerini kolaylaştırmanın amaçlandığı ifade edildi. Ayrıca iki taraf Sudan’ın egemenliğinin, birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik kararlılıklarını vurguladı.
 
ATEŞKES İLAN EDİLMEDİ
 
Ancak taraflar yeni bir ateşkes ilan etmedi. Deklarasyon metninde, iki grubun “acil insani yardımın sağlanmasını, su ve elektrik gibi temel hizmetlerin restorasyonunu kolaylaştırmak için kısa vadeli bir ateşkes sağlamak için görüşmelere öncelik vermeyi taahhüt ettikleri” belirtildi.
 
REUTERS: ATEŞKES İÇİN ANLAŞMA OLACAK
 
Reuters’a konuşan ABD’li bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de “İki taraf birbirinden oldukça uzak” ifadesini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da tarafların yaklaşık 10 günlük etkili bir ateşkes için anlaşmaya varmaya odaklanacakları belirtildi.
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.