en iyi rulet siteleri
Paris’te temizlik işçilerinin grevi uzatıldı
  • Rojev
  • Dünya
  • Paris’te temizlik işçilerinin grevi uzatıldı

Paris’te temizlik işçilerinin grevi uzatıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te CGT Sendikası’nın çağrısı üzerine temizlik işçilerinin aldığı grev kararı 20 Mart’a kadar uzatıldı.

ABONE OL
Mart 14, 2023 16:00
Paris’te temizlik işçilerinin grevi uzatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HABER MERKEZİ – Fransa’nın başkenti Paris’te CGT Sendikası’nın çağrısı üzerine temizlik işçilerinin aldığı grev kararı 20 Mart’a kadar uzatıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Genel İş Sendikası’nın (CGT) çağrısıyla başlayan temizlik işçilerinin iş bırakma grevi, 20 Mart’a kadar uzatıldı. Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada, grevin Paris şehrinde atık arıtma, temizlik, su, kanalizasyon ve sanitasyon sektöründeki tüm işçileri ilgilendirdiği belirtildi.

Çöp toplayıcıları, kanalizasyon işçileri, şoförler ve teknik asistanlar, hükümetin emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkarmayı öngördüğü reform projesini protesto ediyor.

Paris Belediyesi, 13 Mart’ta yaptığı açıklamada başkentte 5 bin 600 ton çöp biriktiğini bildirmişti.  

YARIN ÜLKE GENELİNDE EYLEM

Yarın da sendikalar, ülke genelinde reform projesine karşı sokaklara çıkacak. Çok sayıda sektörde ise grev yaşanacak.

CGT Sendikası, çöp toplayıcıların ve sürücülerin mevcut durumda 57 yaşında ikramiyesiz emekli olabildiklerine dikkat çekerken, emeklilik reformunun geçmesi halinde bu yaşın 59’a çıkarılacağına vurgu yaptı.  Sendika, “Temizlik ve su yönetimindeki personelin büyük çoğunluğunun ömrü, tüm çalışanlardan 12 ila 17 yıl daha düşüktür” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.