en iyi rulet siteleri
18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 2 Mayıs’ta başlıyor

18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 2 Mayıs’ta başlıyor

18. İşçi Filmleri Festivali, 2 Mayıs’ta başlıyor. Festivalde, 58’i yerli, 25’i yabancı toplam 83 film seyirciyle buluşacak.

ABONE OL
Nisan 27, 2023 08:36
18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 2 Mayıs’ta başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İSTANBUL – 18. İşçi Filmleri Festivali, 2 Mayıs’ta başlıyor. Festivalde, 58’i yerli, 25’i yabancı toplam 83 film seyirciyle buluşacak.
 
Bu yıl 18’incisi düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 2 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak açılışla izleyiciyle buluşacak. Bir hafta sürecek olan festivalde, 58’i yerli, 25’i yabancı toplam 83 film gösterilecek.
 
Festivalde emek temalı filmlerin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği, kent, çevre, göç-mültecilik, insan hakları ve sağlık temalı filmler de izleyiciyle buluşacak.
 
YER ALACAK FİLMLER 
 
Festivalin bu yılki seçkisinde Türkiye dahil 19 ülkeden 21 uzun metrajlı, 62 kısa ve orta metrajlı kurmaca, belgesel ve animasyon film yer alıyor. Filmler arasında Bir Kar Tanesinin Ömrü, Lacivert Gece, Yaban, Aga, Zero Fucks Given gibi uzun metraj kurmaca filmlerinin yanında, Yaramaz Çocuklar, Aşk Mark ve Ölüm, Her Şey Dahil, Fatma’dan 40 yıl Sonra, İşçilerin Haziranı, The Other Half gibi uzun metrajlı belgeseller de bulunuyor.
 
Belgesel kategorisinde, Galatasaray Meydanı’ndaki eylemleri engellenen ve haftalardır darp edilerek gözaltına alınan Cumartesi Anneleri’nin uzun soluklu mücadelesini anlatan Hasari Serhat Çelik’in yönetmenliğini üslendiği Karanfil Meydanı da yer alıyor.
 
AÇILIŞ GECESİ 2 MAYIS 
 
Şişli Belediyesi’ne ait Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan açılış gecesinin sunuculuğunu oyuncu Bülent Emrah Parlak üstlenecek. Gecede müzik grubu Seyyah da sahne alacak.
Festivalin bu yılki açılış filmi ise Cengiz Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı Aşk, Mark ve Ölüm. Film, Almanya’daki Türkiyeli göçmen işçilerin, onların çocukları ve torunlarının yaşadığı bağımsız müzik kültürünün duyulmadık hikâyesini, arşiv görüntülerini kullanarak eğlenceli ve dolambaçlı bir dille anlatıyor.
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.